Waterwratjes, Mollusca contagiosa, ook wel bolhoedwratjes genoemd komen vooral bij kinderen voor en vaak in grote aantallen. Waterwratjes kunnen na een paar jaar spontaan verdwijnen of effectief behandeld worden met etherische oliŽn.
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Bij kindern komen de wratjes in grote aantallen op het hele lichaam voor, bij ouderen meestal enkele stuks op het onderlichaam
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwrat
wrattenoliŽn voor de bestrijding van diverse soorten wratten vindt u >> hierBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


WATER WRATJES
Een wrat is een goedaardig, klein hard gezwel op de huid. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn veel voorkomende afwijkingen, vooral bij kinderen. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen en bestaan in verschillende soorten en vormen. Er zijn zeker 30 verschillende virussen die wratten kunnen veroorzaken. Een virus is een klein micro-organisme, dat een ziekte kan veroorzaken, wratten zijn dus besmettelijk. Krab niet aan een wrat, want daardoor kunt u de wrat beschadigen en het virus verspreiden, met als gevolg het ontstaan van nieuwe wratten. Vaak verdwijnen wratten weer spontaan omdat het lichaam afweerstoffen tegen ze gevormd heeft.
Waterwratjes, Mollusca contagiosa, zijn zeer besmettelijk en worden veroorzaakt door het molluscum contagiosum virus. Bij kindern komen de wratjes in grote aantallen op het hele lichaam voor, bij ouderen meestal enkele stuks op het onderlichaam Waterwratjes, Mollusca contagiosa, worden ook wel bolhoedwratjes of luchtpukkels genoemd. Ze zijn zeer besmettelijk en worden veroorzaakt door het molluscum contagiosum virus. Deze infectie komt het meeste bij kinderen en jongeren voor. Bij kinderen vooral op het lichaam, armen en benen, soms ook in het gezicht. Bij jongeren hoofdzakelijk op het onderlichaam rond de geslachtsdelen. Besmetting met het waterwratvirus gebeurt door intensief huidcontact tijdens spelletjes, gymnastiek, zwemmen e.d.
De tijd tussen besmetting en het verschijnen van de wratten (incubatietijd) varieert van 1 week tot 6 maanden. Bij een beschadigde huid, bijv. eczeem zal de incubatietijd beduidend korter zijn.
Waterwratjes zijn gemakkelijk te herkennen, de wrat is doorschijnend of wit en vormt een bol, glad, vast bultje met in het midden vaak een inzinking. Het bultje is gevuld met een witte substantie, molluscumbrij, die er uitgedrukt kan worden. De waterwratjes komen in grote aantallen voor en het is niet zelden dat er rond een groepje wratjes een huiduitslag (eczeem) ontstaat. Ook is een bacteriŽle infectie niet uitgesloten, waardoor de wrat dik en pijnlijk wordt.
Een enkele waterwrat verdwijnt binnen 2 maanden meestal vanzelf. Bij meerdere wratten in verschillende stadia kan het genezingsproces zelfs een aantal jaren gaan duren. Waterwratjes kunnen spontaan weer terugkeren omdat het virus in de huid achterblijft, zo`n herinfectie verdwijnt echter weer snel.
Bekende behandelingen van wratten zoals bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden en uitlepelen kunnen ook bij waterwratjes toegepast worden. Deze behandelingen zijn voor kinderen traumatisch en daarom is het beter ze niet uit te voeren.
Behandelen met etherische oliŽn, is mits consequent uitgevoerd, vaak succesvol. De behandeling is volkomen pijnloos en daarom ook goed uit te voeren bij kinderen.


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verhoudingen van de etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar, o.a. >> hier


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail wratten@juniperus.net /probleem/wratwater.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer