Voetwratten zijn besmettelijk en kunnen zeer pijnlijk zijn. Rond een voetwrat, verruca plantaris ontstaat vaak een hoornlaag waardoor de wrat moeilijk te behandelen is. De behandeling met etherische oliŽn is effectief en pijnloos
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
De voetwrat, Verruca plantaris, is een goedaardige woekering van het epitheelweefsel.
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwrat
wrattenoliŽn voor de bestrijding van diverse soorten wratten vindt u >> hierBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


VOETWRATTEN
Een wrat is een klein hard gezwel op de huid. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn veel voorkomende afwijkingen, vooral bij kinderen. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen en bestaan in verschillende soorten en vormen. Er zijn zeker 30 verschillende virussen bekend die wratten kunnen veroorzaken. Een virus is een micro-organisme, dat een ziekte kan veroorzaken, wratten zijn dus besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Wratten bij kinderen zijn besmettelijker dan wratten bij volwassenen. Krab niet aan een wrat, want daardoor kunt u de wrat beschadigen en het virus verspreiden, met als gevolg het ontstaan van nieuwe wratten. Vaak verdwijnen wratten binnen 2-3 jaar spontaan omdat het lichaam afweerstoffen tegen ze gevormd heeft. Wratten aan de hand, onder de nagels en op de voetzolen kunnen zeer hardnekkig zijn.
De voetwrat, Verruca plantaris, komt voor op de voetzool en is een goedaardige woekering van het epitheelweefsel. Omdat er bloedvaatjes in meegroeien kan een wrat makkelijk gaan bloeden. Er zijn 2 typen voetwratten: de mozaÔekwrat, oppervlakkig en de doornwrat, in de diepte groeiend en daardoor pijnlijk. De wratten zijn vaak met een laagje eelt bedekt en lijken daardoor nog wel eens op een likdoorn. Een wrat doet pijn bij zijwaartse druk (knijpen) dit in tegenstelling tot de likdoorn die pijn doet door er op te drukken. De voetwrat, Verruca plantaris,  is een goedaardige woekering van het epitheelweefsel. Voetwratten komen als doornwrat of mozaiekwrat voor. Voetwratten zijn vaak zeer verhoornd.
Infectie vindt vaak plaats in zwembaden en doucheruimten van bijv. sportzalen. Door het dragen van badschoenen kan een besmetting worden verhinderd. Was in ieder geval bij thuiskomst uw voeten en droog ze zorgvuldig af.
Een steeds terugkerende wrat op de hiel kan veroorzaakt worden door een hielspoor, een vergroeing die meestal ontstaat door irritatie van het botvlies, in dit geval van het hielbeen.
De bekende behandelingen van wratten zijn gericht op de vernietiging van het weefsel waardoor alle virusdeeltjes geŽlimineerd moeten worden. De diverse, vaak zeer pijnlijke, methoden zijn o.a. bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden, uitlepelen, zalf met o.a. formaldehyde en lasertherapie. Het resultaat van deze methoden is zeer wisselvallig en vaak niet afdoende. Een behandeling met etherische oliŽn is pijnloos en geeft bij een consequente toepassing goede resultaten.


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verhoudingen van de etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar, o.a. >> hier


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail wratten@juniperus.net /problemen/wratvoet.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer