Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Wratten of verrucae worden veroorzaakt een humaan papilloma virus.
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwratBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


WRATTEN OLIňN
De kans op resultaat is met een behandeling met etherische oliŽn net zo groot als bij de reguliere methoden. Het voordeel is echter dat de behandeling volkomen pijnloos en de kans op irritaties van de huid rond de wrat klein is. Er zijn meerdere etherische oliŽn die voor het effectieve bestrijden van wratten gebruikt kunnen worden. Ook de op de verschillende wrattentypen afgestemde composities zijn heel werkzaam

 

wratten olie universeel, mengsel van etherische oliŽn o.a. Thuja, Citroen, Basilicum en Lavendel met als basis Tea Tree olie. Werkzaam bij de meeste soorten kleinere wratten, ook voor waterwratjes bij volwassenen. Minder geschikt voor hardnekkige wratten.
wratten olie effectief bij hardnekkige wratten, niet voor platte wratten. Compositie van etherische oliŽn o.a. Basilicum en Lavendel met als basis Tea Tree olie. Voorzichtig gebruiken, kan de huid rond dewrat irriteren.
wratten olie voor voetwratten, ook effectief bij grote hardnekkige wratten. Niet voor platte wratten. Compositie van o.a. Thuja, Basilicum en Lavendel. Voorzichtig gebruiken, kan de huid rond de wrat irriteren.
wratten olie compositie met o.a. Citroen en Lavendel voor de behandeling van platte wratten en bruine huidvlekken. Dit mengsel is fototoxisch, dus niet in de zon gebruiken !
wratten olie voor waterwratjes. Compositie van o.a. Geranium, Thuja en Lavendel met als basis Tea Tree. Dagelijks aanstippen of behandelen met kompres.
wratten olie voor ontstoken of bloedende waterwratjes. Compositie van o.a. Citroen, Thuja en Lavendel met als basis Tea Tree. Dagelijks aanstippen of behandelen met kompres.
wratten olie voor de behandeling van genitale wratten. Compositie van o.a. Tea Tree, Tijm, Thuja en Lavendel. 2x per dag aanstippen, grote aantallen behandelen met kompres, inwendig met een spoeling.

De volgende etherische oliŽn zijn allen uitstekende wrattenbestrijders. Het pure gebruik ervan kan in sommige gevallen echter huidirritatie rond de wrat veroorzaken, het is in dat geval raadzaam de betreffende olie te mengen met een niet irriterende olie of kompressen toe te passen. Alle oliŽn worden geleverd met een uitgebreide beschrijving en veel toepassingstips.
..
Basilicum, Ocimum basilicum, vooral werkzaam bij grote wratten en voetwratten. Voorzichtig gebruiken kan huidirritaties rond de wrat veroorzaken !
Citroen, Citrus limonum, vooral werkzaam bij platte wratten, bruine vlekken met schilfers en ouderdomswratten. Dagelijks aanstippen geeft uitstekende resultaten
Tea Tree Melaleuca alternifolia, heeft een zeer brede werking en doodt vele schimmels, bacteriŽn en virussen, wordt daarom bij allerlei kwaaltjes met succes gebruikt. Voor de behandeling van o.a. geÔnfecteerde (ouderdoms)wratten. Is onschadelijk voor de gezonde huid. In combinatie met andere etherische oliŽn zeer werkzaam in de bestrijding van alle soorten wratten, behalve platte.
Tijm, Thymus vulgaris, deze uitstekende wrattenbestrijder kan ernstige huidirritaties veroorzaken, daarom nooit puur gebruiken, maar in combinatie met andere oliŽn.
Tijm wild, Thymus serpylum, net als de gewone Tijm, een goede wrattenbestrijder. Ook deze olie kan de huid irriteren en kan daarom beter niet puur maar in mengsels gebruikt worden.
Thuja, Thuja occidentalis, is in zijn pure vorm de wratten-olie bij uitstek. Bij alle soorten wratten, vooral grote wratten, zijn zeer goede resultaten te behalen. Thuja is oraal giftig, daarom voorzichtig gebruiken !!


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.


e-mail wratten@juniperus.net /problemen/wrattenolie.htm - laatste wijziging zaterdag 19 september 2015

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer