Genitale wratten veroorzaakt door virus humaan papilloma, HPV, zijn zeer besmettelijk. Genitale wratten worden ook wel venerische wratten genoemd. Wrattenolie van Anthťmis is effectief bij de behandeling en is een mengsel van verschillende etherische oliŽn zoals Tea Tree, Thuja, Lavendel en Tijm.

Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Genitale wratten, condylomata acuminata, ook wel venerische wratten genoemd zijn zeer besmettelijk.
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwrat
wrattenoliŽn voor de bestrijding van diverse soorten wratten vindt u >> hierBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..


GENITALE WRATTEN
Genitale wratten, condylomata acuminata, ook wel venerische wratten genoemd, worden veroorzaakt door een humaan papilloma virus (HPV) en zijn zeer besmettelijk. Het virus wordt bijna altijd overgedragen door seksueel contact, het kan zich niet alleen nestelen op de slijmvliezen van de geslachtsdelen, maar ook bijvoorbeeld op de slijmvliezen van de anus. Er zijn meerdere HPV-typen, slechts enkele daarvan, type 6 en 11, veroorzaken genitale wratten. Van een aantal HPV virussen is vastgesteld dat deze een rol spelen bij het ontstaan van baarmoederhals kanker, het gaat hier om de typen 16, 18 en 33. Er is echter nooit een samenhang bewezen tussen het hebben van wratten en baarmoederhals kanker.
Genitale wratten zijn kleine knobbeltjes, die nog het meeste op een mini bloemkooltje lijken. Ze zitten op en rond de geslachtsdelen, soms ook inwendig en dan zijn ze moeilijk te ontdekken. De wratten zijn redelijk onschuldig, buiten af en toe jeuk veroorzaken ze geen ernstige ongemakken, kunnen echter wel hardnekkig zijn. Meestal gaan de wratjes vanzelf weg, bij 20% van de geÔnfecteerde personen verdwijnen ze na 3 maanden. Bij 70% kan dit tot 2 jaar duren, het is daarom beter niet te wachten tot de wratten vanzelf weggaan, maar direct na ontdekking te behandelen. Nieuwe wratten, jonger dan drie maanden, zijn namelijk gemakkelijker te bestrijden.
Bij vrouwen komen de wratten op of rond de schaamlippen, in de vagina en/of op de baarmoedermond voor. Bij mannen op en rond de penis. Infectie in de bilnaad, in of rond de anus is eveneens mogelijk. Vaak zijn er eerst enkele kleine wratten die groter worden en zich uitbreiden. Bij vrouwen kunnen de klachten erger worden tijdens de menstruatie of de zwangerschap. Omdat deze wratten vaak heel klein zijn is het soms moeilijk ze te ontdekken. Wratten die inwendig zitten blijven meestal geheel onopgemerkt. klik hier voor afbeeldingen van genitale wratten
Regelmatig komt het voor dat iemand met het wrattenvirus besmet is zonder dat hij of zij wratjes heeft. Die persoon kan het virus dan wel doorgeven. In enkele gevallen worden mensen besmet doordat ze een handdoek of washandje gebruiken van iemand die genitale wratten heeft. Na besmetting met het virus kan het een paar weken duren voordat de wratten te zien zijn. Soms duurt het langer dan een jaar. Meestal begint het probleem met enkele kleine wratjes, die groter worden en zich snel uitbreiden.
Een behandeling met etherische oliŽn is effectief, mits consequent uitgevoerd. De kans op resultaat is hier net zo groot als bij de reguliere methoden, het grote voordeel is echter dat de behandeling pijnloos is. De wrattenolie voor de behandeling van genitale wratten kan op verschillende manieren worden toegepast. Indien mogelijk is aanstippen het meest werkzaam, dit moet dan 2x per dag gebeuren. Grote aantallen op de huid kunnen met een kompres worden behandeld, inwendige (vagina) met een spoeling.

 

Heeft u vragen over de behandeling van wratten met etherische oliŽn stel ze per e-mail wratten@juniperus.net


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verhoudingen van de etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar, o.a. >> hier

 

Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail wratten@juniperus.net /problemen/wrattengenitaal.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer