Platte wratten worden veroorzaakt door een humaan papilloma virus en zijn besmettelijk. De vlakke wrat, verruca plana is slechts een paar millimeter groot en huidkleurig
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Platte wrat, verruca plana komt meestal in grote aantallen voor en is daarom moeilijk  te behandelen
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwrat
wrattenoliŽn voor de bestrijding van diverse soorten wratten vindt u >> hierBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


PLATTE WRATTEN
Een wrat is een goedaardig, klein hard gezwel op de huid. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn veel voorkomende afwijkingen, vooral bij kinderen. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen en bestaan in verschillende soorten en vormen. Er zijn zeker 30 verschillende virussen bekend die wratten kunnen veroorzaken. Een virus is een micro-organisme, dat een ziekte kan veroorzaken, wratten zijn dus besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Wratten bij kinderen zijn besmettelijker dan wratten bij volwassenen. Krab niet aan een wrat, want daardoor kunt u de wrat beschadigen en het virus verspreiden, met als gevolg het ontstaan van nieuwe wratten. Vaak verdwijnen wratten binnen 2-3 jaar spontaan omdat het lichaam afweerstoffen tegen ze gevormd heeft. Wratten aan de hand, onder de nagels en op de voetzolen kunnen zeer hardnekkig zijn.
De vlakke wrat, Verruca plana is glad, vlak en slechts enkele millimeters groot. Het is een huidkleurig tot lichtbruin bobbeltje, wat meestal in groten getale voorkomt. Hoofdzakelijk op het gezicht, armen en benen. Door het vaak grote aantal is een platte wrat lastig te behandelen, het is daarom zinvol om alleen zeer storende, bijv. donker gekleurde, of ontstoken wratten aan te stippen. Platte wrat, verruca plana komt meestal in grote aantallen voor en is daarom moeilijk  te behandelen
De bekende behandelingen van wratten zijn gericht op de vernietiging van het weefsel waardoor alle virusdeeltjes geŽlimineerd moeten worden. De diverse, vaak zeer pijnlijke, methoden zijn o.a. bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden, uitlepelen, zalf met o.a. formaldehyde en lasertherapie. Het resultaat van deze methoden is zeer wisselvallig en vaak niet afdoende. Een behandeling met etherische oliŽn is pijnloos en geeft bij een consequente toepassing goede resultaten, verschillende wrattenoliŽn vindt u hier:
Heeft u vragen over de behandeling van wratten met etherische oliŽn stel ze per e-mail wratten@juniperus.net


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verhoudingen van de etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar, o.a. >> hier


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.


e-mail wratten@juniperus.net /problemen/wratplat.htm - laatste wijziging zaterdag 19 september 2015

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer