Ouderdomswratten zijn goedaardige afwijkingen van de huid en komen meestal bij oudere mensen voor. De ouderdomswrat, verruca seborrhoica kan in sommige gevallen met succes met etherische oliŽn behandeld worden.

Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
ouderdomswratten, verruca seborrhoica, zijn niet besmettelijk.
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwrat
wrattenoliŽn voor de bestrijding van diverse soorten wratten vindt u >> hierBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


ouderdoms WRATTEN
De ouderdomswrat, verruca seborrhoica, is een veel voorkomende goedaardige afwijking van de huid. De afwijkingen komen hoofdzakelijk voor bij oudere mensen boven de 50 jaar, hoewel ze ook reeds boven het 30e levensjaar kunnen ontstaan. Zij komen bij mannen en vrouwen even vaak voor. Ouderdomswratten zijn niet besmettelijk en kunnen ook niet kwaadaardig worden, ze zijn over het algemeen gemakkelijk te herkennen. De afwijkingen kunnen allerlei vormen en grootten hebben, de last ervan is meestal van cosmetische aard.
Ouderdomswratten beginnen als geelachtige vlekjes of bobbeltjes. Met de tijd worden ze geel-bruin tot bruin-zwart en bereiken soms een grootte van 2-3 cm. Ook wordt met het ouder worden van de wrat de oppervlakte ruwer en krijgt deze een bloemkoolachtige structuur. De wratten kunnen over het hele lichaam voorkomen, maar ontstaan toch meestal op rug, borst en slapen. Vaak komen ze met meerdere tegelijk voor, soms zijn ze in zeer grote aantallen aanwezig. ouderdomswratten, verruca seborrhoica, zijn niet besmettelijk
Hoe ouderdomswratten ontstaan is niet bekend, er wordt wel vermoed dat erfelijke factoren een rol kunnen spelen. Er is tot nu toe ook geen verband aan getoond tussen ouderdomswratten en een infectie met een wrattenvirus of met bacteriŽn of parasieten, blootstelling aan de zon of voeding. Ouderdomswratten gaan niet vanzelf weg en er kan niets gedaan worden om het ontstaan te voorkomen. Daarentegen kunnen ze wel groter worden en soms gaan irriteren.
Krab nooit aan de wratten, hierdoor kunnen ernstige infecties ontstaan. Als de wratten gaan jeuken of bloeden kunnen ze operatief verwijderd worden, de hiervoor gebruikte methodes zijn : uitlepelen, wegkrabben of wegbranden. GeÔnfecteerde ouderdomsvlekken kunnen effectief behandeld worden met diverse etherische oliŽn of met wrattenolie
dermatosis papulosa nigra komt vooral bij donkere huidtype voor Varianten van ouderdomswratten zijn stuccokeratosen. Dit zijn kleine verhoornde, droog aanvoelende vlakke bultjes, wit-grijs tot lichtbruin van kleur. Ze zijn voornamelijk op de rug van hand of voet, onderarmen, onderbenen en enkels te vinden
Kleine bruine tot zwarte bobbeltjes,
dermatosis papulosa nigra komen vooral op donkere huiden voor met name op slapen en voorhoofd.
Heeft u vragen over de behandeling van wratten met etherische oliŽn, stel ze per e-mail wratten@juniperus.net


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verhoudingen van de etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.

 

Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.


e-mail wratten@juniperus.net /problemen/wratouder.htm - laatste wijziging zaterdag 19 september 2015

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer