Wratten zijn goedaardige gezwellen op de huid en worden veroorzaakt door een humaan papilloma virus. Een wrat, verruca vulgaris is besmettelijk en kan door krabben verspreidt worden of geinfecteerd raken. Verrucae kunnen effectief met wrattenolie behandeld worden
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Gewone of bloemkoolwratten, verruca vulgaris, zijn besmettelijk en worden veroorzaakt door een humaan papilloma virus.  Een variant is verruca filiformis, de steelwrat
             
voetwrat platte wrat ouderdomswrat waterwratje venerische wrat bloemkool wrat mozaiekwrat
wrattenoliŽn voor de bestrijding van diverse soorten wratten vindt u >> hierBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


gewone WRATTEN
Een wrat is een klein hard gezwel op de huid. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn veel voorkomende afwijkingen, vooral bij kinderen. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen en bestaan in verschillende soorten en vormen. Er zijn zeker 30 verschillende virussen bekend die wratten kunnen veroorzaken. Een virus is een micro-organisme, dat een ziekte kan veroorzaken, wratten zijn dus besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Wratten bij kinderen zijn besmettelijker dan wratten bij volwassenen. Krab niet aan een wrat, want daardoor kunt u de wrat beschadigen en het virus verspreiden, met als gevolg het ontstaan van nieuwe wratten. Vaak verdwijnen wratten binnen 2-3 jaar spontaan omdat het lichaam afweerstoffen tegen ze gevormd heeft. Wratten aan de hand, onder de nagels en op de voetzolen kunnen zeer hardnekkig zijn.
De normale wrat, Verruca vulgaris, is een goedaardig gezwel, wat bestaat uit een kern van bindweefsel met bloedvaten, bekleed met laagjes epitheelweefsel. Door de aanwezige bloedvaatjes kan de wrat gemakkelijk gaan bloeden. Het is een rond, bloemkoolachtig uitgroeisel met een ruw oppervlak. Kenmerkend is de scherpe begrenzing en vooral de sterke verhoorning. Meestal komen meerdere wratten tegelijk voor, vooral op de handen, soms op de knieŽn, de ellebogen en het gezicht.
Op de rug van de hand wordt meestal een ronde gelige platte wrat gevormd die in de diepte kan groeien.
gewone wratten of bloemkoolwratten, verruca vulgaris, komen vaak in groepen voor.
De Verruca filiformis of steelwrat, is een variant van de Verruca vulgaris. Het is een vingervormige uitstulping van de huid op een steeltje. Ze zijn vooral op de lippen, neus of oogleden te vinden, soms ook in de oksels.
De bekende behandelingen van wratten zijn gericht op de vernietiging van het weefsel waardoor alle virusdeeltjes geŽlimineerd moeten worden. De diverse, vaak zeer pijnlijke, methoden zijn o.a. bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden, uitlepelen, zalf met o.a. formaldehyde en lasertherapie. Het resultaat van deze methoden is zeer wisselvallig en vaak niet afdoende. Een behandeling met etherische oliŽn is pijnloos en geeft bij een consequente toepassing goede resultaten, verschillende wrattenoliŽn vindt u hier.
Heeft u vragen over de behandeling van wratten met etherische olie stel ze per e-mail wratten@juniperus.net


Basilicum, Bergamot, Cajeputi, Manuka, Oregano, Palmarosa, Ravensara, Tea Tree, Thuja, Tijm en Wintergreen zijn enige anti-bacteriŽle en anti-virale etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verhoudingen van de etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar, o.a. >> hier

 

Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.


e-mail wratten@juniperus.net /problemen/wratgewoon.htm - laatste wijziging zaterdag 19 september 2015

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer