Schimmelinfecties kunnen effectief behandeld worden met schimmeldodende of schimmelwerende etherische oliŽn of gels op basis van deze essentiŽle oliŽn
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Huidschimmels kunnen met etherische oliŽn effectief behandeld worden, geen ernstige bijwerkingen en geen kans op resistentie.
 
 
schimmelinfecties lies hoofdhuid nagels gehoorgang voeten baard tepels   spruw candida vaginose ringwormBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..


oliŽn voor het behandelen van INFECTIES
Met de onderstaande producten kunnen infecties effectief behandeld worden. De manier van behandelen is eenvoudig maar moet wel consequent geschieden. De grote voordelen van een behandeling met etherische oliŽn zijn: geen ernstige bijwerkingen en geringe kans op resistentie.
 
Atlas Ceder, Citroen-Eucalyptus, Citronella, Kaneel, Lemongrass, Manuka, Mirre, Patchouli en Tea Tree zijn enige schimmelwerende en schimmeldodende etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke schimmelinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden aan te houden.
In de meeste gevallen is het zinvoller schimmeldodende mengsels te kopen, deze zijn gebruiksklaar en de verhoudingen van de etherische oliŽn zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd.
Hieronder vindt u de in mijn pagina`s genoemde producten, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.

schimmel olie compositie van schimmeldodende etherische oliŽn, ter bestrijding van voetschimmel, liesschimmel, omloop, oorschimmel, tepelschimmel en alle andere huidschimmels.
mondschimmel olie compositie van schimmeldodende etherische oliŽn, ter bestrijding van schimmelinfecties in de mond.
candida olie compositie van etherische oliŽn ter bestrijding van urogenitale schimmelinfecties, ook bij mannen. Te gebruiken in zitbaden of spoelingen. Eveneens preventief toe te passen.
kalknagel olie mengsel van schimmeldodende etherische oliŽn met als basis Tea Tree, bestrijdt deze nagelinfectie effectief. Verpakt in flesje met stipstaafje, zuinig in gebruik, 10 ml. voldoende voor bijna 4 maanden behandelen

gordelroosolie compositie van de etherische oliŽn, Tea Tree, Geranium, Oregano en Eucalyptus. Bestrijdt jeuk en pijn (ook zenuwpijnen en post-herpespijn), verhindert (her)besmetting. Puur aanbrengen of toepassen met kompres of gemengd met Amandelolie
 
wratten olie universeel, mengsel van etherische oliŽn o.a. Thuja, Citroen, Basilicum en Lavendel met als basis Tea Tree olie. Werkzaam bij de meeste soorten kleinere wratten, ook voor waterwratjes bij volwassenen. Minder geschikt voor hardnekkige wratten.
wratten olie effectief bij hardnekkige wratten, niet voor platte wratten. Compositie van etherische oliŽn o.a. Basilicum en Lavendel met als basis Tea Tree olie. Voorzichtig gebruiken, kan de huid rond dewrat irriteren.
wratten olie voor voetwratten, ook effectief bij grote hardnekkige wratten. Niet voor platte wratten. Compositie van o.a. Thuja, Basilicum en Lavendel. Voorzichtig gebruiken, kan de huid rond de wrat irriteren.
wratten olie compositie met o.a. Citroen en Lavendel voor de behandeling van platte wratten en bruine huidvlekken. Dit mengsel is fototoxisch, dus niet in de zon gebruiken !
wratten olie voor waterwratjes. Compositie van o.a. Geranium, Thuja en Lavendel met als basis Tea Tree. Dagelijks aanstippen of behandelen met kompres.
wratten olie voor ontstoken of bloedende waterwratjes. Compositie van o.a. Citroen, Thuja en Lavendel met als basis Tea Tree. Dagelijks aanstippen of behandelen met kompres.
wratten olie voor de behandeling van genitale wratten. Compositie van o.a. Tea Tree, Tijm, Thuja en Lavendel. 2x per dag aanstippen, grote aantallen behandelen met kompres, inwendig met een spoeling.
 
Anti-hoofdluis een mengsel van etherische oliŽn, met o.a. Geranium, Lavendel, Eucalyptus en Rozemarijn voor een natuurlijke en effectieve bestrijding van hoofdluis. Mengen met Amandelolie, goed in het haar masseren, laten inwerken en uitwassen met anti-hoofdluis shampoo. Ter preventie dagelijks enige druppels door het haar kammen.
Anti-hoofdluis olie gebruiksklaar mengsel van Amandelolie en etherische oliŽn voor een natuurlijke en effectieve behandeling bij hoofdluis. Voldoende voor 1 behandeling. Goed in het haar masseren, laten inwerken en uitwassen met anti-hoofdluis shampoo.
Anti-hoofdluis shampoo voorkomt hoofdluis. Bij besmettingsgevaar enige malen per week gebruiken. Ook voor nabehandeling bij hoofdluisbesmetting.

Tea Tree Melaleuca alternifolia, heeft een zeer brede werking en doodt vele schimmels, bacteriŽn en virussen, wordt daarom bij allerlei kwaaltjes met succes gebruikt. Is onschadelijk voor de gezonde huid. In combinatie met andere etherische oliŽn zeer werkzaam in de bestrijding van alle soorten wratten, behalve platte.etherische olie, koop uitsluitend een therapeutische kwaliteit met een laag cineol gehalte (onder 3%)
Tea Tree en ook Manuka zijn te gebruiken bij heel veel kwaaltjes, ook bij bacteriŽle- en schimmelinfecties. Vraag uw leverancier naar de vele toepassingsmogelijkheden
Oregano Origanum vulgare, sterk antiseptisch en jeukonderdrukkend. Stimuleert het afweersysteem en verzacht zenuw- en reumatische pijnen.
Geranium Pelargonium odorantissimum, bij zenuwpijnen en huiduitslag. Pijn verzachtend in combinatie met Lavendel. ook te gebruiken in mengsels ter bestrijding van hoofluis en neten
Eucalyptus Eucalyptus globulus, bij gordelroos, waterpokken, zenuwpijnen en huiduitslag. Verzacht pijn en jeuk.
Franse Lavendel Lavendula officinalis, werkt reinigend en versterkend op het gehele lichaam en is zeer rustgevend. Een uitstekend eerste hulpmiddel bij alles wat geÔrriteerd en rood is.
Amandel olie Prunus amygdalus, als basis olie voor etherische oliŽn. Maakt de huid zacht en soepel.
 
Basilicum, Ocimum basilicum, vooral werkzaam bij grote wratten en voetwratten. Voorzichtig gebruiken kan huidirritaties rond de wrat veroorzaken !
Citroen, Citrus limonum, vooral werkzaam bij platte wratten, bruine vlekken met schilfers en ouderdomswratten. Dagelijks aanstippen geeft uitstekende resultaten
Franse Lavendel Lavendula officinalis, te gebruiken in mengsels ter bestrijding van hoofdluis of voor het desinfecteren van bijv. hoofdkussens en matrassen
Lemongrass Cymbopogon citratus, voor de effectieve bestrijding van hoofdluis en neten d.m.v. spoelingen of mengen met Amandelolie. Ook preventief te gebruiken.
Rozemarijn Rosmarinus officinalis, te gebruiken in mengsels ter bestrijding van hoofdluis en neten.
Tijm, Thymus vulgaris, deze uitstekende wrattenbestrijder kan ernstige huidirritaties veroorzaken, daarom nooit puur gebruiken, maar in combinatie met andere oliŽn.
Tijm wild, Thymus serpylum, net als de gewone Tijm, een goede wrattenbestrijder. Ook deze olie kan de huid irriteren en kan daarom beter niet puur maar in mengsels gebruikt worden.
Thuja, Thuja occidentalis, is in zijn pure vorm de wratten-olie bij uitstek. Bij alle soorten wratten, vooral grote wratten, zijn zeer goede resultaten te behalen. Thuja is oraal giftig, daarom voorzichtig gebruiken !!

anti schimmel gel plantaardige gel met o.a. Mirre,Oregano, Patchouli en Tea Tree voor de behandeling van alle soorten huidschimmels. 2x dagelijks of naar behoefte de aangetaste plekken spaarzaam insmeren. Ook preventief te gebruiken na sauna- of zwembadbezoek
Tea Tree gel plantaardige gel (xantaan) met Tea Tree, Lavendel, Kamille extract, o.a. te gebruiken bij acne, huidirritaties, huidbeschadigingen, jeuk, infecties, insectenbeten/steken, lichte brandwonden en schimmelinfecties.
Tea Tree crŤme anti-septische crŤme op basis van Soja- en Tarwekiemolie met o.a. Bijenwas, Vitamine C, Cacaoboter, Kamille, Tea Tree, Lavendel, Geranium, Rozenhout en Petitgrain. Zeer werkzaam bij schimmelinfecties, acne, luieruitslag, droog eczeem, schaafwonden, spierpijn, zonnebrand, zweetvoeten, wintervoeten en handen. Ter voorkoming van lelijk littekenweefsel.
Neem gel plantaardige gel met Neem olie, Palmarosa, Lavendel e.a. etherische oliŽn, te gebruiken bij slecht genezende of steeds weer terugkerende schimmelinfecties.

colloÔdaal zilver 20 ppm o.a. ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor een milde maar effectieve behandeling van spruw bij baby`s / verpakt in bruin glazen fles
SchwarzkŁmmelolie, Nigella sativa, goede ondersteuning bij de behandeling van schimmelinfecties. Dagelijks 2 ml. innemen. Ook toe te passen als candidakuur ter versterking van het immuunsysteem.

Dode Zee modderzeep zeep met Dode Zee modder en met AloŽ vera verwijdert dode huidcellen, reinigt, vitaliseert en mineraliseert. Voor een gezonde zijde- zachte huid. Op basis van Cocos- en Palmolie. Ter ondersteuning van de behandeling van eczeem, psoriasis en acne. Onderdrukt jeuk. Door het hoge gehalte aan caprylzuur sterk schimmel-werend, daarom goede ondersteuning bij de behandeling van schimmelinfecties.
Safi mineralen zeep naar een oud orientalisch recept, zonder geurstoffen en conserveringsmiddelen. Pure Olijfolie met Dode Zee mineralen, reinigt en mineraliseert. Maakt de huid zacht en soepel, zonder deze uit te drogen. Ook geschikt voor een allergische huid en voor de verzorging van brokkelige nagels. Uitstekende ondersteuning bij de behandeling van schimmelinfecties.
mineralen uit de Dode Zee, voor een ontspannend voetbad of ter ondersteuning van de behandeling van voetproblemen.
voetbalsem rijk aan mineralen, met vitamine E en etherische oliŽn reguleert transpiratie. Ontspannend en verfrissend bij vermoeide voeten. Geneest kloofjes en scheurtjes. In combinatie met een mineralenbad ook voor de behandeling van eelt. eveneens geschikt voor de verzorging van ruwe ellebogen.

 

RESISTENTIE
Ziekteverwekkers en parasieten kunnen leren zich te beschermen tegen de verschillende werkstoffen die in synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om hun levenscyclus te verstoren. De pharmaceutische industrie maakt gebruik van werkstoffen die in hoge mate gestandariseerd zijn waardoor micro-organismen zich snel kunnen aanpassen. Deze zogenaamde resistentie is de reden waarom bij een behandeling met bijv. antimyotica slechts geringe resultaten geboekt worden en dat er voortdurend naar nieuwe werkstoffen gezocht wordt, die na korte tijd ook weer resistentie veroorzaken.
Plantaardige produkten, etherische oliŽn, zijn absoluut geen wondermiddelen, maar omdat hun natuurlijke samenstelling per oogst verschilt kunnen micro-organismen zich hiertegen veel slechter weren. Daarom zijn etherische oliŽn bij de bestrijding van o.a. schimmelinfecties effectiever en komt resistentie hier slechts zelden voor.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden.
e-mail elkevanlangen@juniperus.net /problemen/schimmelolien.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer