Schimmels uit de candidagroep veroorzaken mondschimmel en spruw of candidose. Symptomen van mondschimmel zijn een wit-gelige, candida albicans, of zwarte, candida tropicalis. aanslag op de tong.
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Mondschimmel, spruw of candidose wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een schimmel uit de candida groep. kleine witte, vaak pijnlijke plekjes die lijken op aften of fijne witte draadvormige lijnen kunnen op een schimmelinfectie duiden. Een schimmelinfectie in de gehoorgang jeukt vaak ondragelijk.
 
 
schimmelinfecties lies roos nagels gehoorgang voeten baard tepels   candida vaginose ringworm
producten voor de behandeling van schimmelinfecties vindt u >>> HIERBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..


MONDSCHIMMEL
Mondschimmel, spruw of candidose wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een schimmel uit de candida groep. Deze schimmel komt van nature in de mond voor maar geeft in het algemeen geen aanleiding tot klachten. Pas als er een overmatige groei optreedt kan dit leiden tot een ontsteking. Deze groei kan optreden als de bacteriŽn die de schimmel normaal onder controle houden te gering worden door bijv. het gebruik van antibiotica of als de weerstand om een andere reden laag is. Een griep kan dan de oorzaak zijn dat een mondschimmel tot ontwikkeling komt. Veranderingen in de mond, zoals het krijgen van een kunstgebit of een slechte mondhygiŽne kunnen eveneens een rol spelen bij de plotselinge ontwikkeling van de schimmel. Ook het veelvuldig gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot een steeds terugkerende (chronische) schimmelinfectie.
De infectie komt het meeste voor bij ouderen, kleine kinderen en mensen met een kunstgebit en is zichtbaar als een licht verheven afschraapbare laag op de binnenkant van de wangen, de rand van de tong of op het verhemelte. Deze laag is wit-gelig bij de candida albicans en tot zwart bij de candida tropicalis. Bij het proeven van zuren kan soms een prikkelend gevoel ontstaan
Bij kleine kinderen openbaart zich de ontsteking als kleine witte, vaak zeer pijnlijke plekjes die lijken op aften en eveneens op de tong voor kunnen komen.
Ook fijne witte draadvormige lijnen kunnen op een schimmelinfectie duiden. Een mondschimmel is eenvoudig en effectief te behandelen met mondschimmelolie of SchwarzkŁmmelolie. Als de schimmel zich onder een prothese (kunstgebit) bevindt, moet dit dagelijks grondig worden gereinigd, ook hiervoor is de mondschimmelolie goed te gebruiken.
Vaak gaat de infectie in de mond samen met een oorinfectie. Via de buis van Eustachius verspreidt de candida zich van de mondholte naar de oren, waar de oorsmeerklier de favoriete uitvalsbasis van de candida vormt. Kook uw tandenborstel 1 x per week uit en spoel dagelijks met de mondschimmelolie.
Als u vragen heeft over de behandeling van schimmelinfecties met etherische oliŽn kunt u deze stellen via e-mail elkevanlangen@juniperus.net

 

OORSCHIMMEL
Een schimmelinfectie in de gehoorgang is erg vervelend en de jeuk is vaak ondragelijk. Verschillende schimmels die zich nestelen in de opperhuid van de gehoorgang kunnen deze infectie veroorzaken. Naast de jeuk zijn een overmatige afscheiding van wit-gelig oorsmeer en een sterk schilferende huid de duidelijkste symptomen. Helaas wordt veelvuldig een foute diagnose gesteld en wordt de infectie gezien als eczeem of psoriasis in de gehoorgang. Dit komt echter beduidend minder vaak voor dan een schimmelinfectie.
Een schimmelinfectie in de gehoorgang is goed te behandelen met schimmelolie, deze vermindert de jeuk en doodt de schimmel en schimmelsporen.

 

SPRUW
Mondschimmel bij een baby wordt meestal spruw genoemd. Het is een pijnlijke infectie die bij het kindje veel ongemak veroorzaakt, het is onrustig, slaapt slecht en wil vaak niet drinken. De symptomen zijn; parelmoerachtige lippen, geÔrriteerde slijmvliezen met vaak witte stippen, ook luieruitslag kan een aanduiding voor spruw zijn.
Meestal raakt het kindje geÔnfecteerd omdat de moeder een vaginale schimmelinfectie heeft wat uiteindelijk resulteert in een infectie aan de tepels.
Spruw bij baby`s is goed te behandelen met colloÔdaal zilver. De plekjes kunnen een paar maal per dag aangestipt worden. Om herinfectie te verhinderen dient de tepelinfectie bij de moeder ook behandeld te worden, dit kan met bijv. Tea Treegel, anti-schimmelgel of etherische schimmelolie


Atlas Ceder, Citroen-Eucalyptus, Citronella, Kaneel, Lemongrass, Manuka, Mirre, Patchouli en Tea Tree zijn enige schimmelwerende en schimmeldodende etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke schimmelinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden aan te houden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.

 

Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail schimmelinfectie@juniperus.net /problemen/schimmelmond.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer