Huidschimmels of dermatomycosen veroorzaken vaak veel jeuk en kunnen op ieder deel van het lichaam voorkomen, Symptomen zijn schilferige scherpbegrensde plekken met witte bobbeltjes of blaasjes. De behandeling van een schimmelinfectie kan efefctief met etherische oliŽn geschieden
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
liesschimmel (tinea intertriginosum) veroorzaakt rode, jeukende en vaak schilferende plekken in de liesstreek. Ringworm of trichofytie (tinea corporis), kan op het hele lichaam voorkomen. Kenmerkend zijn de rode schilferende plekken die in het midden vanzelf weer genezen zodat de ringvormige structuur ontstaat
 
 

schimmelinfecties

roos nagels gehoorgang voeten baard tepels   spruw candida vaginose ringworm
producten voor de behandeling van schimmelinfecties vindt u >>> HIERBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..


HUIDSCHIMMELS
Huidschimmels, dermatomycosen kunnen verschillend van uiterlijk zijn. Zij komen voor in de oppervlakkige lagen van de huid en kunnen veel ongemak, vooral jeuk veroorzaken.
Lichtbruine of witte plekken die een groot gedeelte van de huid beslaan ontstaan bij pityriasis versicolor veroorzaakt door de schimmel, microsporon furfur.
Ronde rode scherp begrensde plekken met witte bobbeltjes of blaasjes ontstaan bij infectie door verschillende trichofyton schimmels.
Alle soorten huidschimmel-infecties kunnen effectief behandeld worden met schimmelolie of anti-schimmelgel. Breng de olie of gel minimaal 2x per dag aan zolang tot de infectie verdwenen is.
Als u vragen heeft over de behandeling van schimmelinfecties met etherische oliŽn kunt u deze stellen via e-mail schimmelinfectie@juniperus.net

 

LIES SCHIMMEL
Liesschimmel (tinea intertriginosum) veroorzaakt rode, jeukende en vaak schilferende plekken in de liesstreek. Deze infectie ontstaat meestal bij warm weer en kan zeer hardnekkig zijn. Alle schimmels zijn besmettelijk daarom is ook hier een goede hygiŽne belangrijk, gebruik aparte washandjes en handdoeken om besmetting van huisgenoten te voorkomen.
De infectie komt voor bij alle leeftijdsgroepen en vaker bij mannen dan bij vrouwen. Liesschimmel is goed te behandelen met schimmelolie of anti-schimmelgel. Reinig de huid dagelijks met bijv. modderzeep en droog deze goed af. Breng de olie of gel minimaal 2x per dag aan. Na genezing nog een week doorbehandelen om te verhinderen dat eventueel achtergebleven schimmelsporen zich weer kunnen ontwikkelen. Slecht genezende of steeds terugkerende infecties kunnen met Neemgel worden behandeld.
Als u vragen heeft over de behandeling van schimmelinfecties met etherische oliŽn kunt u deze stellen via e-mail schimmelinfectie@juniperus.net

 

RINGWORM
Ringworm of trichofytie (tinea corporis), kan op het hele lichaam voorkomen. Kenmerkend zijn de zich uitbreidende rode schilferende plekken die in het midden vanzelf weer genezen waardoor de ringvormige structuur ontstaat. Als niet behandeld wordt verspreidt de schimmel zich steeds verder over het lichaam. Deze schimmel veroorzaakt ook baardschurft.
Ringworm is eenvoudig en effectief te behandelen met schimmelolie of anti-schimmelgel. Ringworm is besmettelijk daarom is ook hier een goede hygiŽne belangrijk, gebruik aparte washandjes en handdoeken om besmetting van huisgenoten te voorkomen. Was de handoeken bij minstens 60ļ C
Als u vragen heeft over de behandeling van schimmelinfecties met etherische oliŽn kunt u deze stellen via e-mail schimmelinfectie@juniperus.net

 

BAARDSCHURFT
Baardschurft of sycosis is eigenlijk een vorm van ringworm en wordt meestal veroorzaakt door de schimmels, tinea barbae of trichophytosis barbae. Ook kan baardschurft veroorzaakt worden door een bacterie, vooral door de staphylococcus aureus. Het is een, soms chronische, huidaandoening die bij mannen in de baardstreek voorkomt, vooral de behaarde huid onder de onderkaak is hierdoor aangetast. De aandoening veroorzaakt veel jeuk en door krabben ontstaan steeds nieuwe infecties.
Baardschurft heeft niets met schurft te maken, dit wordt veroorzaakt door een parasiet, de schurftmijt, die gangen in de opperhuid graaft en daar eieren in legt.
Gebruik geen scheergerei van anderen, de schimmels kunnen gemakkelijk overgebracht worden door scheerkwasten, scheermessen of electrische scheerapparaten. Bij een infectie moet het scheergerei dagelijks grondig gedesinfecteerd worden, indien mogelijk uitgekookt.
Baardschurft, hetzij een bacteriŽle, hetzij een schimmelinfectie is effectief te behandelen met schimmelolie of anti-schimmelgel. Houd de huid goed schoon en droog en breng de olie of gel minimaal 2x per dag aan.
Als u vragen heeft over de behandeling van schimmelinfecties met etherische oliŽn kunt u deze stellen via e-mail schimmelinfectie@juniperus.net


Atlas Ceder, Citroen-Eucalyptus, Citronella, Kaneel, Lemongrass, Manuka, Mirre, Patchouli en Tea Tree zijn enige schimmelwerende en schimmeldodende etherische oliŽn. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke schimmelinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
In de meeste gevallen is het zinvoller schimmeldodende mengsels te kopen, deze zijn gebruiksklaar en de verhoudingen van de etherische oliŽn zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail schimmelinfectie@juniperus.net /problemen/schimmelhuid.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer