Roos of Pityriasis capitis is een schilfering van de hoofdhuid, vaak met jeuk en haaruitval en wordt veroorzaakt door een gist, de Pityrosporum ovale Roos behandelen met anti-roos shampoo op basis van Dode Zee mineralen of met Dode Zee modder. Bij een schimmelinfectie met Tea Tree etherische olie.
Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Roos of Pityriasis capitis is een schilfering van de hoofdhuid, vaak met jeuk en haaruitval. Roos behandelen met anti-roos shampoo op basis van Dode Zee mineralen of Tea Tree etherische olie.  Roos wordt veroorzaakt door  een gist, de Pityrosporum ovale.  Roos ook te behandelen met zwarte modder of haarmasker.

 


lies hoofdhuid nagels gehoorgang voeten baard tepels   spruw candida vaginose ringworm


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


ROOS Pityriasis capitis
Roos, Pityriasis capitis, is een buitengewone schilfering van de hoofdhuid, zonder ernstige ontstekingsverschijnselen. Vaak gaat roos gepaard met jeuk en soms met roodheid en haaruitval. Roos is een veel voorkomend hoofdhuidprobleem waar ongeveer 40% van de mensen wel eens last van heeft. Bij mannen komt roos vaker voor dan bij vrouwen.
Roos wordt veroorzaakt door een micro-organisme, Pityrosporum ovale. Dit is een gist wat op iedere hoofdhuid voorkomt. Gisten lijken veel op schimmels, zijn echter ťťncellig, terwijl schimmels meercellig zijn.
Bij het toenemen van de talgproductie in de hoofdhuid ontstaat er een betere voedingsbodem voor de gist en kan deze zich snel vermeerderen. De celdeling neemt toe zodat er meer schilfers ontstaan. Omdat gistcellen toxische stoffen produceren kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Eveneens werkt de gist ontbindend op de hoofdhuidvetten, waardoor er vrije vetzuren gevormd worden. Dit veroorzaakt een irritatie met soms veel jeuk.
U kunt roos voorkomen door uw haar regelmatig te wassen met een anti-roos shampoo. Veel merken hebben een dergelijke shampoo, de resultaten zijn wisselend. Ook zijn er agressieve producten in de handel die in sommige gevallen nog erger zijn dan de kwaal.
Bij ernstigere aandoeningen helpt een "gewone" antiroos shampoo echter niet. Hier zijn shampoo`s met Dode Zee mineralen zeer effectief. Deze shampoo`s zijn ondanks hun intensieve werking zeer mild en eventueel te gebruiken in combinatie met een moddermasker of modderpasta.
Kijk bij de volgende modderbehandelingen voor droog haar met roos / vet haar met roos en bij de maskerbehandelingen voor normaal haar met roos / vet haar met roos.
Bij schimmel- of bacteriŽle infectie is shampoo op Tea Tree basis aan te bevelen. Ter bestrijding van deze infecties kan i.p.v. de shampoo ook pure Tea Tree olie of Tea Tree gel gebruikt worden.
Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

 

normaal haar met roos
Was het haar met mineralen shampoo dan goed uitspoelen. Het wassen met shampoo wordt hoofdzakelijk gedaan om de hoofdhuid te reinigen van eventuele conditioner e.a. haarpreparaten, zodat het haarmasker beter kan inwerken.
Masseer mud hair mask in de hoofdhuid en laat het 15 minuten inwerken. Voor een beter resultaat het haar inpakken met plastic folie en omwikkelen met een warme handdoek. Dan goed uitspoelen.
Dan nochmaals met mineralen shampoo wassen en voorzichtig uitspoelen.
 
vet haar met roos of normaal haar met ernstige roos
Masseer Dode Zee modder in de hoofdhuid en laat dit 7 minuten inwerken. Goed uitspoelen met lauwwarm water.
Het haar twee maal wassen met shampoo en uitspoelen.
 
droog haar met roos
Deze behandeling mineraliseert en hydrateert de hoofdhuid waardoor deze de juiste vochtbalans krijgt, met als resultaat geen roos en een gezonde hoofdhuid.
Masseer de Dode Zee mineralen gedurende 2 minuten in de hoofdhuid. Laat het 5 minuten inwerken. Uitspoelen met lauwwarm water en wassen met shampoo voor normaal/droog haar. Dit 3 ŗ 4 keer per week tot er resultaat is, daarna 2 keer per week, eventueel afwisselen met haar moddermasker.
 
vet haar met roos
De modder absorbeert schilfers, verontreinigingen en het vet van de hoofdhuid. De combinatie van mineralen, modder en shampoo mineraliseren en hydrateren de huid met als resultaat een gezonde hoofdhuid zonder roos.
Masseer de zwarte modder zachtjes in de hoofdhuid en laat deze tot 25 minuten inwerken. Uitspoelen met lauwwarm water. Daarna 2 minuten masseren met Dode Zee mineralen Uitspoelen en wassen met shampoo. Dit 3 ŗ 4 keer per week tot er resultaat is, daarna 2 keer per week afwisselend met haar moddermasker.
 
klik hier voor de behandeling van eczeem en psoriasis op de hoofdhuid


meer informatie over Dode Zee producten meer informatie over modder producten
klik >> hier   klik >> hier

jundex.htm

e-mail info@juniperus.net /problemen/roos.htm - laatste wijzigingzaterdag 19 september 2015

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer