Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Winterhanden, wintervoeten en wintertenen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding
 
 
hoesten schurft jicht spierpijn wonden griep zweetvoeten   wratten schimmelinfecties colloÔdaal zilver
een overzicht van met etherische oliŽn te behandelen kwalen vindt u >>> HIERBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


WINTERVOETEN - WINTERHANDEN

Wintervoeten of winterhanden worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding van de huid. Iedereen heeft in de wintermaanden wel eens last van extreem koude handen of voeten, maar hier kun je dan toch niet spreken van wintervoeten/handen. Koude tenen en vingers soms gepaard met kramp kunnen echter wel een teken van een slechte doorbloeding zijn.

wintertenen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding van de huid Door te lang blootstellen aan koude wordt de doorbloeding van de haarvaatjes in de huid verstoord en kunnen rode, soms zelfs paarse gezwollen plekken ontstaan. Bij koude zijn deze plekken erg pijnlijk en in ernstige gevallen komen ook blaren en kloven voor. Mogelijk kunnen de plekken ook ontsteken en gaan zweren. De huid van de zwellingen voelt koud aan, hoewel de persoon de indruk heeft dat de huid gloeit. Ook het aanraken van deze zwellingen is zeer pijnlijk en bij de overgang van koud naar warm kunnen ze hevig jeuken.
Als voeten of handen door en door koud zijn mogen ze niet te snel opgewarmd worden door ze bijv. tegen de centrale verwarming te houden. Dit veroorzaakt dan pijn, jeuk en een gloeiend gevoel, vermijd daarom grote temperatuursverschillen. Laat koude voeten/handen langzaam opwarmen door ze in water te dompelen wat geleidelijk aan iets warmer gemaakt wordt.

Wintervoeten of handen zijn niet gemakkelijk te genezen, het is dan ook beter ze te voorkomen. Zorg dat de voeten warm en droog blijven. Draag daarom leren schoenen, die niet te nauw zijn en wollen sokken. Schoenen van kunstleer houden de voeten niet warm en veroorzaken teveel transpiratie. Ook sokken van synthetische materialen veroorzaken teveel transpiratie, wollen sokken daarentegen stimuleren de bloedcirculatie. Voor de handen geldt hetzelfde, draag wollen handschoenen, synthetische producten stimuleren het zweten waardoor de huid teveel afkoelt.

winterhanden zijn een gevolg van doorbloedingsstoring
 
De volgende behandelingen stimuleren de doorbloeding en kunnen veel verlichting brengen:
wisselbaden met Rozemarijn kunnen verlichting geven bij wintervoeten en winterhanden Wintervoeten: neem iedere avond (10-20 minuten) een warm voetbad met Dode Zee mineralen. U kunt eventueel een paar druppels Rozemarijn etherische olie toevoegen. De Dode Zee mineralen verbeteren de doorbloeding en de conditie van de huid. Na het baden goed afdrogen en inwrijven met Edom voetbalsem.
Winterhanden: neem iedere dag (10-20 minuten) een warm handbad met Dode Zee mineralen waaraan een paar druppels Calendula-olie zijn toegevoegd. Na het baden goed afdrogen en inwrijven met Edom handcrŤme.

Wisselbaden: voeg aan een schaaltje water van 40į C. 6-10 druppels Rozemarijn etherische olie toe. Baad hierin 3 minuten, wissel dan naar water van hoogstens 15į C. en baad hierin 10 seconden. Dit enige malen herhalen.

Verbeter de doorbloeding door minimaal 1x per dag handen of voeten te masseren met Rozemarijn massage-olie. Deze olie stimuleert de doorbloeding van de haarvaatjes.
Zijn de voeten ťťnmaal koud, masseer ze dan op de volgende manier met Rozemarijn-Kaneel massage olie: masseer de voeten met twee handen, vanaf de enkel naar de tenen. Masseer de voetzool met de duimen vanaf de hiel naar de tenen. Buig de tenen meermaals. Masseer zolang tot de doorbloeding weer op gang gekomen is en de voeten weer warm zijn.
Handen kunnen op gelijke wijze gemasseerd worden: begin bij de pols en masseer de rug van de hand stevig tot aan de vingers, masseer iedere vinger apart.

 

ROZEMARIJN massage-olie, basismengsel van Amandel-, Zonnebloem- en Cocosolie met o.a. 3% Rozemarijn etherische olie stimuleert de doorbloeding, verlicht krampen. Te gebruiken bij spierpijn, spierkrampen, slecht doorbloede huidplekken. Dagelijks 1-2x of naar behoefte in masseren.
ROZEMARIJN - KANEEL massage-olie, basismengsel van Amandel-, Zonnebloem- en Cocosolie met Rozemarijn en Kaneel etherische oliŽn stimuleert de doorbloeding. Te gebruiken bij winter-, handen en voeten, slecht doorbloede huidplekken. Dagelijks 1-2x of naar behoefte in masseren.
Rozemarijn, Rosmarinus+officinalis, etherische olie, stimuleert de doorbloeding. Te gebruiken in massage-olie of in bad.
handcrŤme Vochtregulerende en verzorgende crŤme voor beschadigde, pijnlijke gebarsten handen. Voorkomt kloofjes bij regelmatig gebruik. Dringt snel in de huid, vermindert irritaties en beschermt langdurig tegen uitdroging. Heilzaam bij eczeem.
voetbalsem rijk aan mineralen, met vitamine E en etherische oliŽn reguleert transpiratie. Ontspannend en verfrissend bij vermoeide voeten. Geneest kloofjes en scheurtjes. In combinatie met een mineralenbad ook voor de behandeling van eelt. eveneens geschikt voor de verzorging van ruwe ellebogen.
Safi mineralen uit de Dode Zee, voor een ontspannend bad of voor de behandeling van huidproblemen. 1e kwaliteit, semidry, met hoog natuurlijk magnesiumgehalte, verpakt in zakjes van 500 gram dus gemakkelijk te bewaren


Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail info@juniperus.net /info/wintertenen.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer