Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
etherische oliŽn voor een effectieve behandeling van allerlei kwalen
 
 


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..


aromatherapeutische COMPOSITIES
Composities zijn mengsels van de pure etherische oliŽn en zijn krachtiger in werking dan de zelfstandige oliŽn omdat gemengd in de juiste verhoudingen de oliŽn elkaars werking versterken. Bovendien kunnen composities doelgerichter gebruikt worden.


aften olie compositie van etherische oliŽn met o.a. Basilicum, Lavendel, Tea Tree en Mirre ter behandeling van mondzweertjes. desinfecteert en geneest, dagelijks 2x aanstippen of spoelen Ook heel werkzaam bij tandvleesontsteking.
candida olie compositie van etherische oliŽn ter bestrijding van urogenitale schimmelinfecties, ook bij mannen. Te gebruiken in zitbaden of spoelingen. Eveneens preventief toe te passen bij vaginose.
gordelroosolie compositie van de etherische oliŽn, Tea Tree, Geranium, Oregano en Eucalyptus. Bestrijdt jeuk en pijn (ook zenuwpijnen en post-herpespijn), verhindert (her)besmetting. Puur aanbrengen of toepassen met kompres of gemengd met Amandelolie
hoofdpijn olie compositie van o.a. Pepermunt, Cajeputi en Lavendel geeft verlichting bij hoofdpijn en migraine. Naar behoefte een paar druppels op de slapen aanbrengen, inhaleren of toepassen m.b.v. een kompres.
herpes olie compositie van de etherische oliŽn, Tea Tree, Niaouli, Lavendel en Eucalyptus voor de behandeling van koortsuitslag. Bestrijdt pijn en voorkomt herinfectie. Dagelijks meermaals aanbrengen
kalknagel olie mengsel van diverse schimmeldodende etherische oliŽn met als basis Tea Tree, bestrijdt de nagelinfectie effectief. Verpakt in flesje met aanstipstaafje, zuinig in gebruik, 10 ml. voldoende voor bijna 4 maanden behandelen
schimmel olie compositie van schimmelwerende en schimmeldodende etherische oliŽn, met Tea Tree als basis. Ter bestrijding van voetschimmel, liesschimmel, oorschimmel en alle andere huidschimmels.
mondschimmel compositie van schimmeldodende etherische oliŽn, ter bestrijding van schimmelinfecties (spruw) in de mond.
wratten olie mengsel van etherische oliŽn o.a. Thuja, Citroen, Basilicum en Lavendel met Tea Tree olie als basis. Werkzaam bij de meeste soorten wratten.
wratten olie effectief bij hardnekkige wratten, niet voor platte wratten. Compositie van etherische oliŽn o.a. Basilicum en Lavendel met Tea Tree olie als basis. Voorzichtig gebruiken, kan de huid rond de wrat irriteren.
wratten olie voor voetwratten, ook effectief bij grote hardnekkige wratten. Niet voor platte wratten. Compositie van o.a. Thuja, Basilicum en Lavendel. Voorzichtig gebruiken, kan de huid rond de wrat irriteren.
wratten olie compositie met o.a. Citroen en Lavendel voor de behandeling van platte wratten en bruine huidvlekken. Dit mengsel is fototoxisch, dus niet in de zon gebruiken !
wratten olie voor de behandeling van genitale wratten. Compositie van o.a. Tea Tree, Tijm, Thuja en Lavendel. 2x per dag aanstippen, grote aantallen behandelen met kompres, inwendig met spoeling.
wratten olie voor waterwratjes. Compositie van o.a. Geranium, Thuja en Lavendel met Tea Tree als basis. Dagelijks aanstippen of behandelen met kompres.
wratten olie voor ontstoken of bloedende waterwratjes. Compositie van o.a. Citroen, Thuja en Lavendel met Tea Tree als basis. Dagelijks aanstippen of behandelen m.b.v. een kompres.
anti-hoofdluis een mengsel van etherische oliŽn, met o.a. Geranium, Lavendel, Eucalyptus en Rozemarijn voor een natuurlijke en effectieve bestrijding van hoofdluis. Gemengd met Amandelolie, goed in het haar masseren, laten inwerken en uitwassen met anti-hoofdluis shampoo. Ter preventie dagelijks enige druppels door het haar kammen.
inhaleer olie, compositie van etherische oliŽn met o.a. Eucalyptus, Den, Pepermunt, Cajeputi, Wilde Tijm, Tea Tree en Lavendel. Gebruiken bij griep en verkoudheid. 1-2 druppels op een tissue sprenkelen en regelmatig opsnuiven of inhaleren met 6-12 druppels in een schaaltje heet water.
keelpijn olie, compositie van etherische oliŽn met o.a. Cajeputi, Wilde Tijm, Anijs, Niaouli en Lavendel. Om te gorgelen of inhaleren bij keelpijn, catarre, rhinitis en laryngitis. Werkt verlichtend en vermindert slijmvorming. Geschikt om te stomen eventueel in combinatie met Dode Zee water.
inhaleer olie, compositie van etherische oliŽn met o.a. Anijs, Latschenkiefer, Akkermunt, Cajeputi, Niaouli, en Lavendel. Gebruiken bij griep, verkoudheid, vastzittende hoest en slijmvorming. 1-2 druppels op een tissue sprenkelen en regelmatig opsnuiven, voor het slapen gaan 6-10 druppels op het hoofdkussen of inhaleren met 6-12 druppels in een schaaltje heet water.
sinusitis inhaleer olie, compositie van etherische oliŽn met o.a. Niaouli, Lavendel en Tea Tree voor de behandeling van (chronische) bijholte-ontstekingen. 1-2 druppels op een tissue sprenkelen en dit meermaals per dag 1 minuut diep door de neus inhaleren. of dagelijks 3-5 minuten inhaleren met 6-10 druppels in een schaaltje heet (Dode Zee) water.


Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar. Ik koop mijn oliŽn graag op ťťn van de volgende adressen hier of hier.


e-mail info@juniperus.net /infos/therapie.htm - laatste wijziging vrijdag 18 september 2015

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer