Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Likdoorns behandelen met Dode Zee mineralen en etherische oliŽn
 
 
aften eelt aambeien koortslip laryngitis sinusitis   wratten schimmelinfecties colloÔdaal zilver
een overzicht van met etherische olie te behandelen kwalen vindt u >>> HIER
 Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..LIKDOORN (clavus)
likdoorn, clavus, of eksteroog ontstaat door druk.
Een likdoorn of eksteroog bestaat uit eelt. Door chronische plaatselijke druk of wrijving ontstaat eerst een kleine eeltplek. Dan groeit het eelt naar binnen en ontwikkelt een harde eeltpit, soms met een zwarte spikkel in het midden (diepe likdoorn). De harde eeltkern drukt op zenuwuiteinden wat veel pijn veroorzaakt. Op den duur kan zelfs door de constante druk en irritatie het weefsel ontsteken. Likdoorns komen voor op de bal van de voet, op of tussen de tenen, in de nagelwal en soms zelfs onder de nagel.
Likdoorns ontstaan door het dragen van te kleine, knellende schoenen of door een verkeerde stand van voet of tenen. Bij transpiratie kan door verweking van de huid een zachte likdoorn ontstaan. Likdoorns voorkomt u door het dragen van passende schoenen en een goede voetverzorging.
 
een weke likdoorn is wit en zacht en ontstaat tussen de tenen Op de zachte en relatief weke huid tussen de tenen kan zich bij druk een weke likdoorn ontwikkelen. Deze likdoorn is wit van kleur en zoals de naam al zegt, week. De weke likdoorn kan erg pijnlijk zijn en wordt meestal veroorzaakt door de druk die de tenen onderling op elkaar uitoefenen.


Zaadlikdoorns komen meestal in grote aantallen verspreidt over de gehele voetzool en hiel voor. Dit type likdoorn heeft geen oppervlakkige ververharding, doet geen pijn en hindert over het algemeen niet. Zaadlikdoorn komt in groepen voor en stoort meestal niet Een zaadlikdoorn kan zich ook zonder druk of irritatie ontwikkelen, vaak bij ouderen of mensen met een droge slecht doorbloede huid. Behandeling is alleen nodig als de likdoorn hinderlijk wordt.
Likdoorns kunt u zelf behandelen door voetbaden met Dode Zee mineralen, dit maakt de eeltpit zacht waardoor ze verwijderd kan worden. Ook behandeling met Citroen etherische olie geeft goede resultaten. Tea Tree kunt u gebruiken om pijn en ontstekingen te verlichten. Als ook de oorzaak wordt opgeheven zal de likdoorn kleiner worden en uiteindelijk verdwijnen.


Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail info@juniperus.net /infos/likdoorn.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer