Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Herpes simplex virus of herpes labialis staat bekend als koortslip. Herpes of koortslip behandelen met etherische olie. Varicella Zoster Virus veroorzaakt waterpokken en gordelroos. Epstein Barr Virus is ziekte van Pfeiffer
 
 
aften eelt likdoorns aambeien laryngitis sinusitis   wratten schimmelinfecties colloÔdaal zilver
therapeutische olie om een koortslip behandelen vindt u >>> HIERBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..HERPES
Er 8 menselijke herpesvirussen bekend en meer dan 100 verschillende bij dieren. De menselijke herpesvirussen worden onderverdeeld in diverse categoriŽn (Alfa, Beta, Gamma). Onder de Alfagroep valt het Herpes Simplex Virus (HSV) type 1 en type 2. HSV1, herpes labialis, is beter bekend als de koortslip. Het HSV2 virus is bekend als herpes genitalis. Ook het Varicella Zoster Virus (VZV) behoort tot de Alfagroep, dit veroorzaakt op jonge leeftijd waterpokken en als het virus op latere leeftijd reactiveert veroorzaakt het gordelroos. Onder een andere categorie valt het Epstein Barr Virus (EBV) dat bekend staat als de ziekte van Pfeiffer. Aangenomen mag worden dat ieder mens in zijn leven met ťťn of meer herpesvirussen in aanraking komt.
Herpes simplex virus 1 en 2 zijn aan elkaar verwant. Ze delen 50% van hun DNA structuur. Type1 voelt zich het meest thuis op de lippen en veroorzaakt daar een koortslip. Type 2 voelt zich meer thuis op de geslachtsdelen, maar type1 kan ook op de geslachtsdelen voorkomen en omgekeerd het type 2 op de lippen. Uit de symptomen is niet af te leiden met welk virus men besmet is, dit kan alleen via een laboratoriumonderzoek. Enige verwarring geeft daarom het woord "genitale herpes". Soms wordt daarmee type 2, herpes genitalis, bedoeld, soms ook alleen de plaats waar de herpes zich bevindt.
Het virus wordt verspreid via huidcontact of via de slijmvliezen, het wordt niet overgedragen door bloed, sperma of andere lichaamsvochten. Buiten het lichaam gaat het virus snel dood. Het is daarom niet mogelijk door bijv. via het drinken uit een kopje of een glas van een besmet persoon een infectie op te lopen. Het virus dringt via een kleine opening de huid of het slijmvlies binnen en nestelt zich in een cel. In die cel vermenigvuldigt het herpesvirus zich en de nieuwgevormde virusdeeltjes verspreiden zich van cel naar cel. Wie eenmaal besmet is, blijft dat het leven lang. De incubatietijd (de tijd tussen de besmetting en het verschijnen van symptomen) is gemiddeld een week (hoewel het ook 2 tot 14 dagen kan zijn).
 
Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

 

KOORTSLIP - herpes labiatis
Zonder dat u het merkt, kunt u besmet zijn met het herpes simplex-virus. Dit virus kan bij schraal weer, streng vriesweer, felle zon en een verminderde weerstand van het lichaam, actief worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij koorts, vandaar de naam "koortslip". Bij droog weer, vorst of felle zon is het raadzaam om de lippen te beschermen tegen uitdroging en zonnestraling met een goede lippenbalsem.
Een koortslip ontstaat meestal vrij plotseling en begint vaak met een kloppend, pijnlijk en branderig gevoel. Korte tijd later ontstaan kleine, doorzichtige, vochthoudende blaasjes. Deze verschijnen veelal rond de mond of neus en op de lippen. Na het openbarsten drogen de blaasjes in en vormen zich wondkorstjes en kloofjes. De genezing van de huid duurt ongeveer 7 tot 10 dagen.
Het virus is zeer besmettelijk bij direct contact, pas dus op met het op de mond kussen van iemand met een koortslip. Krab nooit aan de wondjes om verdere (zelf)besmetting te voorkomen en gebruik een eigen handdoek.
Baby's kunnen ernstig ziek worden van het herpes simplex virus. Knuffel dus nooit een baby als u een koortslip heeft.
Na de eerste besmetting blijft het virus in het lichaam aanwezig en kan onder bepaalde gunstige omstandigheden weer actief worden en via de zenuwbanen naar de huid terugkeren. Een goede lichamelijke conditie en gevarieerde voeding kunnen een gunstig effect hebben en de activering voorkomen.
Een koortslip kan effectief behandeld worden door het meermaals per dag aanstippen met etherische oliŽn, bijv. Bergamot, Eucalyptus of Tea Tree of behandeling met Tea Tree gel. Bijzonder werkzaam is ons mengsel van meerdere etherische oliŽn. Klik hier voor meer informatie over deze olie. Lavendel bevordert de genezing van de opengebarsten blaasjes.

 

Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.
e-mail info@juniperus.net /infos/herpes1.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer