Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Eelt is een hoornachtige laag die op de huid ontstaat op plaatsen van wrijving of
        druk, zoals aan handen of voeten. Eelt en eeltkloven behandelen met Dode Zee mineralen
 
 
aften aambeien likdoorns koortslip laryngitis sinusitis   wratten schimmelinfecties colloÔdaal zilver
een overzicht van met etherische olie te behandelen kwalen vindt u >>> HIER
 Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..EELT (callus)
Eelt, callus is een hoornachtige laag die op de huid ontstaat
Eelt is een hoornachtige laag die op de huid ontstaat op plaatsen van wrijving of druk, zoals aan handen of voeten. Eeltvorming is een normaal verschijnsel en is een bescherming van het lichaam tegen deze van buiten komende wrijving of druk. Vooral bij lichamelijke werkzaamheden ontstaat eelt, dit verschilt echter van persoon tot persoon.
Door vertraagde afstoting van de hoornlaag van de huid kan extra eelt ontstaan, deze overmatige eeltvorming wordt pathologisch eelt (hyperkeratose) genoemd.
Dit komt vaak voor onder de bal van de voet, maar ook aan de bovenzijde van een teen of als eeltrand aan de zijkant van de voet of de hiel. In deze eeltlaag ontstaan vaak kloven, wat zeer pijnlijk kan zijn en branderig aanvoelen. Knellende schoenen of extreme zweetvoeten kunnen een oorzaak zijn.
In eeltplekken op de tenen ontstaan dikwijls
likdoorns
Dode Zee mineralen werken genezend bij kloven. Eelt kan goed verwijderd worden door te schuren met puimsteen. Ook enige keren per week een voetbad met Dode Zee mineralen geeft goede resultaten, bovendien werken de mineralen genezend bij kloven. Iedere avond de voeten wassen met mineralenzeep en insmeren met voetbalsem houdt de huid soepel en voorkomt kloven.

HOORNNAGEL
Een hoornnagel is een verdikte nagel, waarbij verschillende hoornlagen over elkaar heen groeien. De nagel vertoont meestal geelachtige tot bruine verkleuringen en mag niet verward worden met een kalknagel (schimmelnagel). Een hoornnagel komt vaker voor en is niet besmettelijk. De oorzaken kunnen zijn een trauma (een letsel opgelopen aan de teen), ouderdom of te krappe schoenen.
Door de nagel dunner te frezen kan deze geknipt worden, deze behandeling moet van tijd tot tijd herhaald worden. Na verloop van tijd kan verbetering optreden.


Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.


Safi modderzeep zeep op basis van Cocos- en Palmolie met Dode Zee modder uit het Safidal verwijdert dode huidcellen, reinigt, vitaliseert en mineraliseert. Voor een gezonde zijde- zachte huid. Ter ondersteuning van de behandeling van eczeem, psoriasis en acne. Onderdrukt jeuk. Door het hoge gehalte aan caprylzuur sterk schimmelwerend, daarom ook heel goed preventief te gebruiken.
Safi mineralen zeep naar een oud orientalisch recept, zonder conserveringsmiddelen. Pure Olijfolie met Dode Zee mineralen, reinigt en mineraliseert. Maakt de huid zacht en soepel, zonder deze uit te drogen. Ook geschikt voor een allergische huid en voor de verzorging van brokkelige nagels. Uitstekende ondersteuning bij de behandeling van schimmelinfecties.
mineralen uit de Dode Zee, voor een ontspannend voetbad of ter ondersteuning van de behandeling van voetproblemen.
voetbalsem rijk aan mineralen, met vitamine E en etherische oliŽn reguleert transpiratie. Ontspannend en verfrissend bij vermoeide voeten. Geneest kloofjes en scheurtjes. In combinatie met een mineralenbad ook voor de behandeling van eelt. eveneens geschikt voor de verzorging van ruwe ellebogen.
e-mail info@juniperus.net /infos/eelt.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer