Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
collo´daal zilver of zilverwater een natuurlijk antibioticumBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..COLLO¤DAAL ZILVER
 
 
Collo´daal zilver is een natuurlijk antibioticum zonder de nare bijverschijnselen van de moderne antibiotica, die meestal de darmflora een zware slag toebrengen. Het collo´daal zilver werd begin 1800 ontdekt, puur zilver werd honderden malen gemalen in enorme molens tot het zo fijn was, dat het als ionen in water opgelost kon worden. Door deze omslachtige productiemethode was collo´daal zilver erg duur zo`n $10.000 per liter en raakte door de ontdekking van Flemming, de penicilline, in het vergeetboek. De penicilline leek een echt wondermiddel tegen bacteriŰle infecties te zijn en bovendien goedkoop te produceren. Dat het geen alleenzaligmakend middel is, weten we nu. Vele bacteriŰn zijn resistent geworden voor de gangbare antiobitica en er wordt naarstig naar alternatieven gezocht.
De Amerikaanse arts Paul
Farber herontdekte het collo´daal zilver en bedacht een eenvoudige manier om het te maken: de elektrolyse. Bovendien bleek uit zijn onderzoek, dat collo´daal zilver niet alleen werkzaam is tegen bacteriŰn, maar ook tegen virussen, gisten, schimmels en amoeben.
Ook de Candida albicans moet het er tegen afleggen wanneer het samen met de Pulser wordt gebruikt. Vooral het opschonen van het spijsverteringskanaal is de taak van het collo´daal zilver in deze behandeling. Wilt u meer weten over deze kuur klik >>>
hier

 

Het is al heel lang bekend dat zilver dodelijk is voor (eencellige) ziekteverwekkers, het gericht toepassen ervan stamt echter uit begin 1800. Er werd toen veel onderzoek gedaan en het aantal kwalen waartegen zilver met succes werd ingezet bereikte snel ruim 600. In Amerika werd het al voor 1938 erkend als geneesmiddel. Door de ontdekking van de penicilline en de lage prijs hiervan raakt het gebruik van collo´daal zilver geheel op de achtergrond en heeft het de status van geneesmiddel verloren. Door de herontdekking van Paul Farber komt collo´daal zilver steeds meer in de belangstelling. Met de moderne manier van produceren (elektrolyse) is de kwaliteit duidelijk verbeterd en is het zilverwater bovendien betaalbaar geworden.
Door een zwakke elektrische stroom door 2 staven puur zilver en gedestilleerd water te leiden worden uiterst kleine zilverdeeltjes door het water opgenomen. Zo`n zilverdeeltje wordt collo´d genoemd en is het kleinst mogelijke deel van een stof met de karakteristieke eigenschappen van deze stof. Zilver collo´den hebben een grootte tussen de 0,0001 en 0,01 micron en zijn daardoor in staat bijv. een virus binnen te dringen. De elektrische lading van de deeltjes houdt ze zwevend in het water (Braunsche effect).
Als collo´daal zilver in glas wordt bewaard blijft de elektrische lading minstens een jaar bestaan, in plastic verpakt slaat het zilver al gauw neer en heeft het water zijn werking verloren. Let daarom bij het kopen van collo´daal zilver erop dat deze in glas verpakt en helder, zonder neerslag, is. Bewaar collo´daal zilver niet in de koelkast, maar bij kamertemperatuur op een donkere plaats niet in de buurt van stralingsbronnen (magnetron, halogeenlampen o.i.d)
Schudden voor gebruik en niet met metaal in aanraking brengen.

top

werking: er wordt in medische vakbladen over de hele wereld veel over collo´daal zilver geschreven en nog steeds veel onderzoek verricht. Hier wordt duidelijk dat collo´daal zilver als een krachtig breed spectrum antibioticum gezien mag worden en succesvol ingezet kan worden bij meer dan 600 virale en bacteriŰle infecties. De meeste reguliere antibiotica doden maar een paar ziekteverwekkers. Het enzym wat alle enkelcellige bacteriŰn, schimmels en virussen gebruiken voor hun zuurstofstofwisseling, raakt verstoord na contact met het collo´daal zilver. Dit werd uitvoerig getest door de UCLA Medical Labs. Pleoformen en mutaties blijken eveneens kwetsbaar, ook meercellige wormen laten het meestal afweten.
Collo´daal zilver werkt zonder menselijke enzymen te schaden, bovendien blijkt het ook nog een stimulans te zijn voor het afweersysteem.

top

bijwerkingen: Zilver is een anorganisch metaal wat niet door een cel geabsorbeerd kan worden, er zijn geen bijwerkingen bekend tijdens gebruik ervan in combinatie met andere geneesmiddelen. Wel is het mogelijk dat de effectiviteit en werking van collo´daal zilver vermindert bij inname van chemische medicijnen als antibiotica, enz. Het is zinvol om collo´daal zilver en Vitamine C op verschillende tijdstippen in te nemen. Na inname blijft het collo´daal zilver ongeveer drie Ó vier dagen in de bloedbaan en verlaat het lichaam langs de natuurlijke weg. De deeltjes zijn te klein om opgeslagen te worden (kleiner dan een virus).
Het lichaam kan bij inwendig gebruik sterk reageren op collo´daal zilver. Bij het doden van virussen, bacteriŰn of schimmels kunnen gifstoffen vrijkomen die naast de gedode ziekteverwekkers door het lichaam afgevoerd moeten worden. De nieren en lever hebben het dan hard te verduren en men kan zich zelfs moe, loom of grieperig voelen. Dit wordt de "Herxheimer reactie" genoemd, deze reactie is niet schadelijk maar is een teken van herstel. Veel drinken tijdens een behandeling geeft het lichaam de mogelijkheid de afvalstoffen snel af te voeren.

top

Farber: de Amerikaanse arts en wetenschappelijk onderzoeker Paul Farber leed aan de ziekte van Lyme die hem bijna fataal werd. De behandeling met reguliere antibiotica leverde hem bovendien een Candida schimmel infectie op, bij het zoeken naar een effectieve behandeling voor beide infecties kwam hij op het spoor van collo´daal zilver. Door zich hiermee te behandelen heeft hij zich van de ziekte van Lyme en Candida kunnen genezen. In zijn boek "The Micro Silver Bullet" concludeert hij dat collo´daal zilver de oplossing is voor de behandeling van een absurd aantal ziekten. Volgens hem krijgt de gezondheidszorg hier een middel waar al heel lang naar gezocht wordt. Met name voor oudere mensen waarvan de weerstand afneemt kan collo´daal zilver een uitkomst zijn. Dr. Farber heeft de effectiviteit bewezen in de bestrijding van de ziekte van Lyme. Het collo´daal zilver vernietigt de Spirochetes Borrelia Burgdorferi die verantwoordelijk is voor de ziekte van Lyme, zelfs de muterende en pleoforme.

top

toepassen: onderzoek heeft uitgewezen dat collo´daal met succes is ingezet bij meer dan 600 aandoeningen, het zou tever voeren deze hier allemaal op te noemen. Effectief te behandelen zijn o.a.:
           
acne allergie amandelontsteking bindvliesontsteking blaasontsteking bloedvergiftiging
brandwonden builenpest Candida cholera cystitis dauwworm
gordelroos hersenvliesontsteking hoornvliesonsteking keelontsteking kinkhoest koudvuur
longontsteking lymfklierontsteking maagzweer oogontsteking parasieten parasitaire infectie
psoriasis reuma rode hond rosacea schimmelinfecties slijmvliesontsteking
spruw steenpuisten voetschimmel wolfszweer zenuwzwakte ziekte van Lyme

Ook in de diergeneeskunde heeft collo´daal zilver zijn sporen verdient en wordt met succes ingezet tegen het parvovirus.

top

gebruik: collo´daal zilver in een concentratie van 10-20 ppm kan ingenomen, verneveld of op de huid aangebracht worden. Het is kleur-, geur- en smaakloos echter bij hogere contraties heeft het een bittere nasmaak.

Inwendig:
Het zilver wordt ingenomen bij o.a. parasieten, candida, herpes, chronische vermoeidheid, bacteriŰle infecties (bijv. blaasontsteking), gordelroos, griep, verkoudheid etc. Drink tijdens een kuur veel water om het lichaam de mogelijkheid te geven gifstoffen snel af te voeren.

normale dosering: 3-6x daags 20 druppels in een glaasje water, een tijdje in de mond houden en langzaam doorslikken. In acute gevallen zo nodig elk uur 15 druppels in glaasje water, langzaam opdrinken.
preventief: 3 x per dag 20 druppels collo´daal zilverwater in een glaasje water, langzaam opdrinken gedurende 7 dagen, vervolgens dagelijks 25 druppels.
kinderen : 1 druppel voor ieder levensjaar 3x per dag
bij zwangerschap: raadpleeg eerst een arts.

candida: 3x daags 1 dessertlepel (▒ 8 ml.) eventueel in combinatie met pulser
ziekte van Lyme: 3x daags 1 dessertlepel (▒ 8 ml.) in combinatie met pulser zolang tot klachten verdwenen zijn
ziekte van Pfeiffer: 6 weken lang 3x daags 1 dessertlepel (▒ 8 ml.) in combinatie met 3 weken pulser
griep / buikgriep: 1 week lang 3x daags 1 dessertlepel (▒ 8 ml.) eventueel in combinatie met pulser
verkoudheid: 1-3 dagen lang 3x daags 1 dessertlepel (▒ 8 ml.) eventueel in combinatie met pulser
sinusitis / kaakontsteking: 1-2 weken lang 3x daags 1 dessertlepel (▒ 8 ml.) eventueel in combinatie met pulser

toepassen bij kinderen zonder pulser: baby`s tot 1 jaar  3x 1 theelepel per dag / kleinere kinderen tot 3 jaar  3x 2 theelepels / kinderen tot 10 jaar halve dosering volwassenen / in ernstige gevallen kan de dosering met 1 lepel per dag verhoogd worden. 

Uitwendig:
Naast de ontsmettende werking stimuleert collo´daal zilver de genezing van de huid, het kan puur op wonden aangebracht worden of met behulp van een kompres. Ook kan het gebruikt worden onder pleisters of verband.

(open) wondjes / huidbeschadigingen: meermaals per dag 1 Ó 2 druppels op de wond druppelen.
oog: 3-6x per dag 1 druppel, ook in kompres toe te passen.
oor: 3-6x per dag 1-2 druppels in het oor of een watje gedrenkt in zilverwater in de gehoorgang aanbrengen. Ook veilig voor baby`s.
neus: 2-3x per dag met een pipetje in de neus druppelen

keelpijn: 5 druppels in een eetlepel water, 3-6 x per dag 1 minuut gorgelen, dan 1 minuut in de mond houden en daarna doorslikken.
schimmelinfectie in de mond / tandvleesontsteking etc.: 3-5x per dag spoelen of gorgelen met onverdund zilverwater.

kinderen tot 12 jaar: halve dosering.

huisdieren: inwendig 2-3x per dag 20 druppels per 10 kilo lichaamsgewicht toevoegen aan het drinkwater of voeding. Uitwendig 5 druppels op een eetlepel water, dit 3-6 x per dag met een wattenstaafje op de huid aanbrengen. Gebruik geen metalen maar een aardewerk of kunststof drink/voerbak.

Het gebruik van collo´daal zilver is op eigen risico. Collo´daal zilver heeft bij normaal gebruik geen bijwerkingen, stop echter nooit zonder overleg met medicatie van uw huisarts of specialist.
e-mail colzilv@juniperus.net /infos/colzilv.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer