Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Aften of aphtae, zweertjes in mond, behandelen met etherische oliŽn, Basilicum, Salie, Lavendel en Tea Tree.
 
 
aambeien eelt likdoorns koortslip laryngitis sinusitis   wratten schimmelinfecties colloÔdaal zilver
therapeutische olie om aften behandelen vindt u >>> HIERBij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..AFTEN (aphtae)
Aften is een ontsteking van het mondslijmvlies. Er ontstaan witte, grijze of gele plekjes met een rode, ontstoken rand. Deze komen voor aan de binnenkant van de lippen, wangen of onder de tong. De zweertjes kunnen als enkele plekjes of in grote aantallen voorkomen en verdwijnen meestal na 1 tot 2 weken. Ze kunnen echter ook heel hardnekkig zijn en steeds terugkomen.
Aften is zeer pijnlijk bij het eten van zuur of pikant voedsel en de mond is droger dan normaal. Op aften lijkende plekjes kunnen ook voorkomen bij een schimmelinfectie, spruw
Aften kunnen worden veroorzaakt door slechte tandverzorging, verminderde weerstand of wondjes in het mondslijmvlies. Dit laatste is vaak een gevolg van te krachtig tanden poetsen, een slecht passend kunstgebit, per ongeluk bijten op de binnenkant van de wang of het eten van te heet voedsel. Verder spelen stress en oververmoeidheid soms een rol. Aften kunnen ook een symptoom zijn van de ziekte van Crohn, een ziekte van de darm die in aanvallen optreedt, colitis ulcerosa, coeliakie en voedselallergie. Aften komen voor bij ťťn op de vijf volwassenen. Vrouwen zijn vooral vatbaar voor aften tijdens de menstruatie. Kinderen die last hebben van koortsuitslag, herpes simplex, kunnen ook aften krijgen.
De zweertjes kunnen eenvoudig behandeld worden door het aanstippen of spoelen met etherische oliŽn, bijv. Basilicum, Lavendel, Salie of Tea Tree. Bijzonder werkzaam is ons mengsel van meerdere etherische oliŽn, zeker als u vaak last heeft van aften. Klik hier voor meer informatie over deze olie.tandvleesontsteking (gingivitis)
Ontstoken tandvlees is meestal rood, gezwollen en bloedt gemakkelijk. Tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door in de mond voorkomende bacteriŽn en wordt bevorderd door tandsteen. Niet behandelde langdurige tandvleesontsteking kan leiden tot ernstige gebitsproblemen (parodontose). Soms is het poetsen pijnlijk en is er een vieze smaak in de mond of slechte adem. Een tandvleesontsteking kunt u zelf behandelen door spoelen of aanstippen met etherische oliŽn. Vooral Venkel, Basilicum, Salie of Mirre geven goede resultaten. Ook effectief is onze aftenolie, dit mengsel van diverse etherische oliŽn doodt de bacteriŽn en werkt genezend. Klik hier voor meer informatie over deze olie. Wanneer de klachten langdurig zijn en steeds terugkomen kunt u het beste uw tandarts raadplegen.

 

Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail aften@juniperus.net /infos/aften.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer