Elke's aromatherapie kwalen zelf behandelen met natuurlijke producten
Aambeien of hemorroÔden zijn gezwollen adertjes onderin endeldarm, vlak bij de anus. Aambeien zijn vaak gevolg van obstipatie en veroorzaken pijn en jeuk. HaemorroÔden soms vergezeld van anusfissuur.
 
 
aften eelt likdoorns koortslip laryngitis sinusitis   wratten schimmelinfecties colloÔdaal zilver
een overzicht van met etherische olie te behandelen kwalen vindt u >>> HIER


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.


AAMBEIEN (hemorroÔden)
Aambeien zijn plaatselijk gezwollen adertjes (spataderen) onderin de endeldarm, net boven de anus. Deze verwijde bloedvaten kunnen zowel inwendig als uitwendig zwellingen veroorzaken.
Uitwendige aambeien bevinden zich aan het einde van de endeldarm. Zij kunnen zelfs uit de anus puilen en worden dan "verzakte" aambeien genoemd, ze zien eruit als roodblauw doorschijnende bolletjes. Uitwendige aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn, vooral bij het zitten. Ook kan er sprake zijn van irritatie, jeuk en slijmafscheiding, dit laatste vooral bij verzakte aambeien.
Inwendige aambeien zijn niet aan de buitenkant te zien, ze veroorzaken pijn, bloedingen en jeuk rond de anus, vooral tijdens de stoelgang. Vaak begint het met een kleine hoeveelheid vers bloed op de ontlasting.
Aambeien ontstaan door een verhoogde druk op de bloedvaten, ze komen nogal eens voor bij vrouwen tijdens de zwangerschap en na een bevalling. Bij een moeilijke stoelgang of verstopping (obstipatie) kunnen aambeien ontstaan door langdurig persen. Er kan ook sprake zijn van een aangeboren aanleg.
Aambeien komen vooral op latere leeftijd voor. Het is een lastig probleem, waar 50 tot 75% van de bevolking last van heeft. Bij ouderen komt soms een anusfissuur (scheurtje) voor.
Zorg voor een goede stoelgang. Vezelrijke voeding, veel drinken (tenminste 1,5 tot 2 liter per dag) en veel lichaamsbeweging kunnen hierbij helpen. Probeer bij de stoelgang niet te hard te persen en gebruik zacht toiletpapier of een nat washandje (geen vochtig of gekleurd toiletpapier). Probeer niet te krabben en draag bij voorkeur katoenen ondergoed.
Met behulp van omwikkelde ijskompressen of een waterzitbad kunt u de pijn verlichten. Veel verlichting geven kompressen of baden met etherische oliŽn, bijv. Cypres, Patchouli, Lavendel of Texas Ceder.

 

Anusfissuur
Een anusfissuur is een scheurtje in het onderste deel van het darmkanaal, vlak bij de sluitspier. Vaak is er een verband met de aanwezigheid van aambeien. Deze kwaal komt weinig voor en dan meestal bij ouderen. Heel zelden hebben ook kleine kinderen er last van. Een verstopping (obstipatie) is de voornaamste oorzaak van het ontstaan van een fissuur.
Bij het passeren van de ontlasting raakt het kloofje geÔrriteerd, met als gevolg een pijnlijke verkramping van de sluitspier. Meestal geneest een fissuur snel zonder complicaties, maar soms wordt deze chronisch en breidt zich verder uit naar de sluitspier. De symptomen zijn lichte bloedingen en een pijnlijke stoelgang.
De etherische oliŽn Lavendel en Tea Tree. bevorderen de genezing en werken ontstekingsremmend. Breng dagelijks enige druppels aan, dit kan wel een beetje prikken. Calendula maceraat werkt verzachtend en pijnverlichtend.


Vele etherische oliŽn kunnen gebruikt worden om zelf kwaaltjes te behandelen. De oliŽn kunnen puur of vermengd met een basisolie toegepast worden. Combinaties van deze oliŽn kunnen succesvol gebruikt worden bij de bestrijding van alle mogelijke bacteriŽle,- schimmel, en virusinfecties. Belangrijk is consequent te behandelen en de voorgeschreven hoeveelheden niet te overschrijden.
Vaak is het zinvoller gebruiksklare mengsels te kopen, hier zijn de verschillende etherische oliŽn nauwkeurig op elkaar afgestemd, deze zijn bijna overal verkrijgbaar.
Etherische oliŽn kunt u in veel drogisten, apotheken en natuurvoedingswinkels vinden. Let wel op dat u verse oliŽn krijgt, dat is uiterst belangrijk.
Mijn oliŽn koop ik graag
hier zij hebben een heel uitgebreid assortiment en een uitstekende service.


Veel kwalen en kwaaltjes kunnen met etherische oliŽn of Dode Zee mineralen effectief behandeld worden klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
e-mail info@juniperus.net /infos/aambei.htm - laatste wijziging donderdag 30 mei 2019

copyright Elke van Langen / alle rechten voorbehouden disclaimer